Caravanlån – slik finansierer du drømmen om campingvogn

Når man skal kjøpe seg en caravan, trenger man gjerne kapital. Kanskje har man spart opp en del og trenger delfinansiering, eller man trenger å låne til hele beløpet. Flere banker, deriblant dnb, er mer enn gjerne behjelpelige med finansieringen. Søknadsprosessen er enkel og grei, og man får oftest svar innen rimelig kort tid.

For å få finansiering til caravan stilles det noen krav til søkeren, slik som det gjør med de fleste lån. Det kreves at søkeren er over 18 år, har ordnet økonomi og ikke for mye gjeld. De fleste tilbyr lån til søkere som har ordnet økonomi og god nok inntekt til å kunne betjene et nytt lån.

Hva man bør passe på selv

Når man tar opp lån til caravan, er det viktig å ha et par ting i tankene. Man bør ha orden på økonomien, og man må vite at man vil kunne betjene et slikt lån. Man kan få gode fordeler på lån i forskjellige banker, så det er lurt å sjekke litt rundt før man søker.

Man kan søke lån hos mange forskjellige banker og låneinstitusjoner. På flere nettsider kan man legge inn søknad hos aktører som videresender søknaden til flere banker og låneinstitusjoner. Dette gjør at man kan få det beste lånet med de beste betingelsene, og mye av jobben blir gjort av aktøren som tar i mot søknaden.

Hvem som kan søke

Hos de fleste lånetilbydere kan man søke om man er over 18 år, har fast inntekt og ordnet økonomi. De fleste krever at man ikke har betalingsanmerkninger, men noen spesialbanker tilbyr også lån selv om man har anmerkninger. Her kreves det at man kan stille med sikkerhet. Både ordinære banker og andre låneinstitusjoner tilbyr lån til caravan.

Mange banker tilbyr lån til caravan med fullfinansiering, blant annet Sparebank1. Alt etter behovet man har, kan man søke om deler av eller hele summen av karavanen. Det er en fordel om man har noe å stille som sikkerhet, som for eksempel fast eiendom, bil eller annet av betydelig verdi. Man kan også benytte seg av en kausjonist.

Frihet på hjul

Når man har bestemt seg for å kjøpe en caravan og skal søke om lån til denne, bør man ha papirene i orden til man begynner å søke. De fleste banker henter inn den informasjonen de trenger digitalt, men av og til trenger man å levere inn papirer på for eksempel inntekt/ekstrainntekt, bevis på nylig nedbetalt gjeld osv.

Når man har søkt om lån til caravan, tar det gjerne ikke lang tid før man blir kontaktet av en kundebehandler. Sammen kan man da gå gjennom økonomien og lage en fornuftig betalingsplan, eventuelt også et budsjett. Jo mer orden man har i økonomien, dess bedre er det. Det er viktig at man vet at man klarer å betjene lånet.

Nedbetaling

Hos de fleste banker kan man velge mellom kortere og lengre nedbetalingstid. Hos Ikano Bank har man for eksempel mulighet til å velge alt fra 1 til 5 år, mens andre tilbyr lengre løpetid på lånet. Det lønner seg å betale ned lånet raskest mulig, men noen ønsker å forlenge tiden og betale mindre pr mnd.

Det finnes etter hvert veldig mange banker og lånetilbydere. Nettet florerer av dem, og det kan være greit å ta noen vurderinger av aktørene underveis. Man bør se på betingelsene på lånene de tilbyr, og velge ut de som tilbyr den beste løsningen. Noen har bedre betingelser på gebyrer enn andre banker, mens andre igjen har bedre renter enn konkurrentene.

Oppsummering

  • Flere aktører tilbyr lån til caravan
  • Man kan fullfinansiere eller delfinansiere
  • Det er lurt å sjekke lånetilbudene opp mot hverandre for å få best mulig betingelser

Når man har fått lån er det på tide å begynne på nedbetalingen. Dersom man har valgt fornuftig og tatt lånet som gir de beste betingelsene, er man godt på vei. De fleste velger å ha avtalegiro eller faste månedlige trekk for å slippe å passe på betalingen hver måned. De fleste lånetilbydere kan tilby trekkfrie måneder innimellom.