Refinansiering: Å søke hos flere selskaper

Av og til kan man få behov for å refinansiere, enten man har litt eller mye gjeld som man ønsker å få bukt med. Hos Oppfinans kan man søke om refinansiering av lån og kreditter. Det finnes også flere forskjellige banker og låneaktører man kan søke hos, og noen foretrekker å søke hos flere på én gang. Det er ikke noe i veien for å søke hos flere banker.

Det første man bør gjøre er å sjekke opp de forskjellige bankene, for å se hva de kan tilby av renter og betingelser ellers på lånet. Kostnadene man får på et refinansieringslån varierer en del fra bank til bank, og noen har bedre betingelser enn andre. Man kan også søke hos flere forskjellige banker, og velge den aktøren som kommer med det beste tilbudet.

Å få refinansiering

De fleste som er voksne og har en stabil økonomi kan i hovedsak få refinansiering. Dette er lån som det stilles de samme kravene til som på andre forbrukslån. Man må være over 18 år (hos noen banker kreves det at man har fylt 23 år), ha fast inntekt på minst 200 000 kroner, ikke ha betalingsanmerkninger og man må være norsk statsborger.

Hvis man har fått registrert betalingsanmerkninger, kan noen spesialbanker som Svea og Bank2 være behjelpelige med refinansieringen. Hos dem kan man få lån selv om man har betalingsanmerkninger. Disse bankene stiller krav til sikkerhet i form av hus, leilighet eller annen eiendom. Dette gjør de fordi de tar en ekstra høy risiko når de låner ut penger til kunder som har betalingsanmerkninger fra før.

Hvorfor søke hos flere

Når man søker hos flere banker, øker sjansen for å få et lån med gode betingelser og en rente man kan leve med. Mange banker og långivere opererer med skyhøye renter, og disse bør man prøve å styre unna. Det lønner seg å sjekke litt rundt for å finne den banken som gir det beste tilbudet. Det er viktig å huske på at man må sjekke renten!

Når man søker om refinansiering, kan man søke til noen firmaer som leverer søknaden til flere banker. Axo Finans er en av disse. Da slipper man å sende mer enn én søknad selv, og man kan på denne måten innhente tilbud hos opptil 20 banker. Man blir kontaktet av bankene som anser en som potensiell kunde, og det hele tar stort sett rimelig kort tid.

Hvorfor refinansiere

Det finnes mange grunner til at man ønsker å refinansiere. Kanskje ønsker man å betale ut gammel gjeld som bare står og blir dyrere og dyrere. Kanskje er det heller at man mangler deler av finansieringen til oppussing av barnerommet, og at man av ulike grunner ikke kan øke boliglånet. Kanskje leier man boligen og dermed ikke har boliglån, og da kan et annet lån være aktuelt.

Dersom man plutselig er uheldig og knekker en tann eller om ferien kommer lenge før feriepengene, kan det være en mulig løsning å refinansiere. På denne måten får man kommet seg til tannlegen i tide, eller man får reist på den etterlengtede ferien. Det er viktig at man har kontroll på hvor mye man låner, så man ikke havner bakpå i tiden etter.

Tilbakebetaling

Felles for alle banker og låneinstitusjoner for øvrig, er at de alle vil ha igjen pengene de låner ut. De fleste har god kundeservice som man kan prate med om man lurer på noe. Mange av bankene tilbyr også betalingsfrie perioder, forutsatt at man har overholdt sine forpliktelser til banken. Dette betyr som regel at man må ha betalt hver måned i en viss periode.

Man kan også søke om betalingsutsettelse hos enkelte banker. Det samme gjelder her, man må ha betalt lånet til riktig tid over en viss periode. Når man har gjort dette, kan man søke og få betalingsutsettelse dersom man ser at det behøves av en eller annen grunn. Uforutsette utgifter kan komme når som helst, og da er det greit å kunne utsette betalingen litt.

Hvorfor søke hos flere banker

  • Man kan hente frem lånet med de beste betingelser.
  • Bankene opererer med ulik rente, ved å søke hos flere kan man få den beste renten.

Når man trenger å refinansiere, kan man søke til mange forskjellige banker. Når man gjør dette kan man innhente de beste tilbudene, og benytte seg av dem. Når man refinansierer kan man betale ut gammel og dyr gjeld, eller man kan bruke pengene på noe som man trenger. Det kan være fristende å låne mer penger enn man trenger, dette bør man ikke gjøre. Det skal betales tilbake også!